Briose cu quinoa si caise
PrinteazaBriose cu quinoa si caise din: faina quinoa, nuci, praf de copt, scortisoara, curmale, zahar, caise, piure de banane, esenta de vanilie, oua, lapte de cocos, ulei de masline, fulgi de quinoa si seminte de dovleac.
Quinoa este considerată una dintre puținele surse vegetariene care conțin proteine complete, adică toți cei nouă aminoacizi esențiali de care corpul uman are nevoie pentru a funcționa corespunzător.
- 1 + ½ cani de faina quinoa
- 1/3 ceasca nuci maruntite
- 3 lingurite praf de copt
- 2 lingurita scortisoara
- 1/3 cana curmale fara samburi, tocate marunt
- 1/4 ceasca de zahar de palmier sau de nuca de cocos (se poate inlocui cu orice fel de zahar extras din cereale)
- 1 ceasca de caise proaspete, tocate
- 2 banane, piure + 12 felii pentru topping
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 oua, batute usor
- 1/2 cana lapte de cocos
- 1/4 ceasca ulei de masline
- 1/4 ceasca fulgi de quinoa pentru topping
- 1/4 ceasca seminte de dovleac pentru topping
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C.
Intr-un castron mare, combinati faina quinoa, nucile, praful de copt, scortisoara, curmalele si zaharul. Amestecati pana se combina.
Adaugati caisele si amestecati usor. Taiati 12 felii de banane, iar restul utilizati pentru piure. I
ntr-un castron mic, combinati bananele, vanilia, oualele, laptele de cocos si uleiul de masline, amestecand bine pentru a se combina.
Adauga ingredientele umede peste cele uscate si amestecati pana la omogenizare.
Impartiti aluatul in 12 cupe de briose. Puneti cate o felie de banana in mijloc si presarati seminte de dovleac si fulgi de quinoa.
Gatiti pentru aproximativ 20 de minute.
Pofta buna!