Salata de ansoa cu parmezan
PrinteazaSalata de ansoa cu parmezan din: paine taraneasca, usturoi, fileuri de anchois, capere, otet de vin rosu, ulei de masline, apa, condimente, rosii cherry, masline negre, parmezan, rucola, busuioc.
- 300 g paine
- 2 catei de usturoi
- 4 fileuri de anchois
- 2 linguri capere
- 2 linguri otet de vin rosu
- 4 linguri ulei de masline
- 100 ml apa
- 2 linguri condimente pentru salata
- 500 g rosii cherry
- 4 linguri masline negre
- 2 linguri parmezan ras
- rucola si de busuioc
Mod de preparare:
Se taie pâinea felii şi se prăjeşte. Se prepară dressingul: se toacă usturoiul, fileurile de peste şi caperele. Se amestecă oţetul cu ulei şi apă; se adaugă condimentele pentru salată, usturoi, pestele şi capere.
Se taie jumătăţi tomatele cherry. Se amestecă într-un castron cu pâinea şi măslinele. Se stropeşte cu dressing şi se amestecă. Salata se repartizează pe farfurii şi se ornează cu frunzele de rucola şi busuioc.
Se presară parmezan ras.
Pofta buna!