Cotlete de porc glazurate
PrinteazaCotlete de porc glazurate din: cotlete de porc, bacon, praf de chili, boia de arde iute, sare, piper negru, chimen, scortisoara, zahar brun, faina, otet de mere si praf de mustar.
- 3 cotlete de porc cu os
- 5-6 bucăţi de bacon
- 1/2 lingurita praf de chili
- 1/4 lingurita boia de ardei iute spaniol
- 1 lingurita de sare
- 1/4 lingurita piper negru
- 1/4 lingurita chimen
- 1/2 linguriţă scorţişoară
Pentru glazură:
- 1/2 cana zahar brun
- 1 lingură făină
- 1 lingura otet de mere
- 1/4 lingurita praf de mustar
Mod de preparare:
Intr-o tava si pune folie de aluminiu si se adauga carnea. Se incinge cuptorul la 375 de grade. Se pun intr-un castron sare, piper negru, boia de ardei, chimen, scortisoara, şi praf de chili si se amesteca bine.
Apoi se pun peste bucata de carne, se freaca bine carnea cu amestecul de condimente. Se imbraca apoi carnea in bucatile de bacon. Se da apoi la cuptor pentru 50-60 minute.
Intr-o cratita potrivita la foc mediu se combina ingredientele pentru glazura – zahar brun, făină, oţet de cidru de mere şi praf de muştar. Se amesteca pana cand zaharul s-a dizolvat.
Adaugati glazura peste friptura de porc si mai lasati la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute.
Se lasa sa se raceasca timp de 10 minte si se serveste.
Pofta buna!