Fettuccini cu somon si busuioc

Printeaza

Fettuccini cu somon si busuioc din: fettuccine, somon, parmezan, piper, sare, unt, ulei de masline, coaja si zeama de lamaie, morcovi si busuioc.

Ingrediente:Fettuccini cu somon si busuioc

  • 400 g paste fettuccine uscate
  • 200 g somon afumat
  • 30 g parmezan ras
  • piper negru macinat si boabe
  • sare
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 2 morcovi
  • busuioc proaspat

 

Mod de preparare:

Se pune apa cu sare si ulei la fiert. Se adauga pastele fettuccini in apa care clocoteste si se lasa sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, se pun in sita si se lasa cateva minute sub jetul de apa rece.

Intre timp, se iau bucatile de somon si se calesc cateva minute in untul topit amestecat cu morcovul ras pe razatoarea mare. La fel se procedeaza si cu pastele fettuccie, se calesc in putin unt si se condimenteaza cu sare si piper.

Separat, se spală busuiocul, se pune într-o folie împreună cu coaja de lămâie şi boabele de piper şi se zdrobesc cu un ciocan de şniţele, atât cât să-şi lase aromele.

Fettuccinele se pun într-un bol, se adaugă somonul şi morcovii iar la sfârşit se presară busuiocul, piperul şi coaja de lămâie. Se amestecă uşor şi se servesc stropite cu zeamă de lămâie.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.