Musaca picanta
PrinteazaMusaca picanta din: vinete, carne tocata, ceapa, usturoi, rosii, cascaval, vin, ulei, sare, piper, boia.
- 2 vinete potrivite
- 300 g carne tocată de vită
- 1 ceapă roşie
- 2 căţei de usturoi
- 2 roşii
- 1 lingură pastă de tomate
- 100 g caşcaval
- 100 ml vin roşu
- ulei de măsline
- sare
- piper
- boia iute
- ardei iute
- verdeaţă
Mod de preparare:
Taie vinetele rondele fără să îndepărtezi coaja. Dă-le cu sare, apoi scurge-le bine şi tragere uşor la tigaie, să se înmoaie. Căleşte ceapa şi usturoiul tocate mărunt, adaugă carnea şi condimentele.
Când s-a rumenit carnea, pune roşiile mixate, pasta de tomate şi, după cinci minute, toarnă vinul.
Potriveşte de sare şi lasă la scăzut.
Pofta buna!