Drob de ghebe din: ceapa, ghebe, patrunjel, untdelemn, sare, piper, pesemt si facultativ 2 oua.
Ingrediente:
două kg ghebe
două cepe
două legături de pătrunjel
untdelemn
sare
piper
pesmet
facultativ: două ouă
Mod de preparare:
Ghebele, curăţate şi spălate, se fierb în apă cu sare 15 minute, după care se scurg şi se dau prin maşina de tocat.
Ceapa tocată se căleşte în untdelemn, apoi, după ce se răceşte, se combină cu ghebele, verdeaţa tocată, sarea, piperul şi, în final, dacă se doreşte, se adaugă gălbenuşurile frecate cu puţină sare şi albuşurile bătute spumă tare.
Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu untdelemn şi tapetată cu pesmet şi se coace, la foc potrivit, circa o oră.
După ce s-a răcit, se taie felii şi se serveşte alături de un pahar de vin alb sec.
Drob de ghebe cu ouă de prepeliţă din: ghebe, oua de prepelita, praz, ardei, morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 700 g ghebe 25 oua de prepelita 1 praz 3 ardei galbeni 3 adei capia 4 morcovi fierti ulei sare piper Mod de preparare: Fierbi 5 ouă de prepeliţă. Cureţi ghebele, le speli în mai […]
Drob de ciuperci cu ceapa si oua din: ciuperci, ceapa, oua, faina, marar, patrunjel, condimente, piper. Durata: aproximativ 45 de minute. Ingredinte: 2 cutii ciuperci taiate 5 cepe potrivite 3 oua 3 linguri faina marar patrunjel condimente piper Mod de preparare: Se toaca ceapa marunt (sau se da prin masina de tocat), se […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.