Paste cu dovlecei si bacon
PrinteazaPaste cu dovlecei si bacon din: ceapa, bacon, dovlecel, faina, lapte, taietei, ulei, patrunjel, sare, piper.
- o ceapă
- un dovlecel
- 200 g bacon
- o lingură făină
- 250 ml lapte
- 300 g tăieţei laţi
- o lingură ulei
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa curăţată şi tocată julien se pune la călit în ulei şi se presară cu sare. Când a început să se înmoaie, se adaugă baconul tăiat felii subţiri.
Se lasă să se rumenească şi se adaugă făina. Se amestecă, se stinge cu laptele şi se lasă să dea in clocot.
Se taie felii subţiri de dovlecel care se adaugă peste amestecul cu lapte. Pastele fierte se strecoară şi se adaugă peste amestecul cu dovlecei.
Se potriveşte gustul de sare şi piper. Se mai lasă 2 minute împreună, pentru ca pastele să absoarbă din sos, şi se aduc la masă presărate cu pătrunjel tocat.
Pofta buna!