Somon cu sos de piper rosu
PrinteazaSomon cu sos de piper rosu din: medalioane de somon, sare, condimente pentru peşte, piper roşu, vin alb, coniac, smântână lichidă, muştar, mentă, unt, cartofi, apa, rozmarin.
- 4 medalioane de somon
- sare
- condimente pentru peşte
Pentru sos:
- 1 lingură piper roşu
- 150 ml vin alb
- 1 lingură coniac
- 200 ml smântână lichidă
- 1 linguriţă muştar Dijon
- sare
Pentru garnitură:
- 200 g mix de grâu, orz, ovăz şi soia din comerţ
- 50 g unt
- 1 linguriţă mentă uscată
- 250 ml apă
- 1 linguriţă sare
- 6 cartofi
- 1 crenguţă rozmarin verde
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli bine şi îl presari cu condimente. Il fierbi în vasul cu aburi, iar pe cel de-ăl doilea etaj al acestui vas pui cartofii curăţaţi, tăiaţi în jumătăţi, condimentaţi şi crenguţa de rozmarin.
Laşi vasul pe foc mic, pentru 45 de minute.
Pentru garnitură, fierbi circa 600 ml apă cu puţină sare, iar când clocoteşte o torni peste seminţele aflate într-un vas adânc. Acoperi vasul, iar după 5-6 minute amesteci cu o furculiţă, adăugând untul şi menta.
Laşi bolul acoperit până pregăteşti sosul.
Pui pe foc mic un vas cu vin, iar la primul clocot torni coniacul şi laşi să scadă la jumătate, apok adaugi smântână, muştarul şi boabele de piper, amestecând cu telul până se îngroaşă sosul.
Repartizezi pe farfurii peştele, cartofii şi amestecul cu seminţe; stropeşti cu sosul.
Pofta buna!