Somon cu sos de piper rosu

Printeaza

Somon cu sos de piper rosu din: medalioane de somon, sare, condi­mente pentru peşte, piper roşu, vin alb, coniac, smântână lichidă, muştar, mentă, unt, cartofi, apa, rozmarin.

 

Ingrediente:Somon cu sos de piper rosu

  • 4 medalioane de somon
  • sare
  • condi­mente pentru peşte

Pentru sos:

  • 1 lingură piper roşu
  • 150 ml vin alb
  • 1 lingură coniac
  •  200 ml smântână lichidă
  • 1 linguriţă muştar Dijon
  • sare

Pentru garnitură:

  • 200 g mix de grâu, orz, ovăz şi soia din comerţ
  • 50 g unt
  • 1 linguriţă mentă uscată
  • 250 ml apă
  • 1 linguriţă sare
  • 6 cartofi
  • 1 crenguţă rozmarin verde

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli bine şi îl presari cu condi­mente. Il fierbi în vasul cu aburi, iar pe cel de-ăl doi­lea etaj al acestui vas pui cartofii curăţaţi, tăiaţi în jumătăţi, condimentaţi şi crenguţa de rozmarin.

Laşi vasul pe foc mic, pen­tru 45 de minute.

Pentru garnitură, fierbi circa 600 ml apă cu puţină sare, iar când clocoteşte o torni peste seminţele afla­te într-un vas adânc. Acoperi vasul, iar după 5-6 minute amesteci cu o furculiţă, adăugând untul şi menta.

Laşi bolul acoperit până pregăteşti sosul.

Pui pe foc mic un vas cu vin, iar la primul clocot torni coniacul şi laşi să scadă la jumătate, apok adaugi smântână, muştarul şi boabele de piper, amestecând cu telul până se îngroaşă sosul.

Repartizezi pe farfurii peştele, cartofii şi ames­tecul cu seminţe; stropeşti cu sosul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.