Carne de miel cu cimbru la cuptor
PrinteazaCarne de miel cu cimbru la cuptor din: busuioc, ulei, cimbru, vin, miel, usturoi, sos de soia, sare si boia de ardei iute.
- 4 linguri busuioc
- 30 ml ulei
- 4 linguri cimbru
- 1 ceasca vin alb
- 1/4 sfert de miel
- 2 lingura praf de usturoi
- 4 linguri sos soia
- 1/4 lingurita sare,usturoi dupa gust
- 1/2 lingurita boia de ardei iute
Mod de preparare:
Mielul se spala bine,s e portioneaza , se unge cu ulei, sos de soia, apoi cu praful de usturoi si ierburile aromatice. Se lipesc toate, tapotand carnea cu palma. Se aseaza in tava care va merge si la cuptor, se inveleste cu folie si se da la rece cateva ore bune. Se lasa de seara pana a doua zi.
Se incinge cuptorul, se toarna in tava ceasca de vin si una de apa sau supa si frigem carnea aproximativ o ora, pana ce este rumenita.
Pofta buna!