Gasca la cuptor cu garnitura de cartofi umpluti

Printeaza

Gasca la cuptor cu garnitura de cartofi umpluti din: gasca, cirese, visine, cartofi, oua, unt, zahar, faina, vin, ciuperci, sare.

Ingrediente:Gasca la cuptor cu garnitura de cartofi umpluti

  • 1 gască
  • 1 kg cireşe
  • 500 g vişine
  • 400 g cartofi
  • 2 ouă
  • 15 g unt
  • 40 g zahăr
  • sare
  • 1 lingură făină
  • 1 pahar vin alb
  • 10 g amidon
  • 3 linguri sos brun
  • 1 morcov
  • 20 ciuperci
  • oase de gască

 

Mod de preparare:

Se frige la cuptor gasca înăbuşită cu grăsime, sare, morcovul, tăiat, oase de gască sparte şi puţină apă. Cînd este gata se scoate gîsea şi se face sosul în tavă, se mai pune supă, sos brun, se fierbe 20 minute, se strecoară şi se mai fierbe 2-3 minute cu amidonul dizolvat în vin.

Se fierb cartofii, se dau prin sită, se amestecă cu 20 g unt, sare, gălbenuş şi nucşoară rasă.

Cu această pastă se şpriţuiesc 10 coşuleţe pe marginea platoului (de metal), se ung cu ou şi se gratinează la foc iute.

Se tranşează  gasca şi se aşază pe mijlocul platoului. Coşuleţele se umplu cu cireşele glasate (se scot sîmburii de la cireşe şi vişine, se storc bine şi se fierb 2 minute cu 2-3 linguri sos de friptură şi puţin zahăr).

Ciupercile întregi sotate în unt se pun pe platou între coşuleţe.

Sosul se serveşte separat şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.