Scovergi umplute cu varza
PrinteazaScovergi umplute cu varza din: faina, drojdie, zahar, sare, apa, ulei, varza, praz, fidea, piper, ulei.
Pentru aluat:
- 750 g faina
- 25 g drojdie
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita de sare
- 300 ml apa
- 200 ml ulei
Pentru umplutura:
- 1 varza mica
- 1 fir de praz
- 100 g fidea
- piper
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
Pentru aluat, lichefiezi drojdia cu zahărul. Adaugi 2 linguriţe de făină şi puţină apă caldă, după care laşi maiaua să crească. Cerni făina într-un castron şi o amesteci împreună cu maiaua crescută, sare şi restul de apă călduţă, pe care o încorporezi treptat.
Frămânţi aluatul adăugând 3 linguri de ulei, până când se desprinde de pereţii vasului. Acoperi cu un şervet şi laşi aluatul să dospească 1/2 oră, într-un loc cald, ferit de curent.
Pentru umplutură, cureţi şi speli prazul şi varza. Toci mărunt prazul, iar varza o tai fideluţă. Căleşti în uleiul încins prazul tocat, iar după 2-3 minute adaugi varza şi continui să le căleşti împreună până când scad.
Sărezi şi condimentezi umplutura după gust şi încorporezi fideaua fiartă, în prealabil. Intinzi aluatul în foaie groasă de 1/2 cm şi decupezi discuri de 12-15 cm. Pui în mijloc umplutura de varză şi împătureşti.
Prăjeşti scovergile pe ambele părţi, în baie de ulei şi le scoţi pe hârtie absorbantă.
Pofta buna!