Friptura de porc cu cidru
PrinteazaFriptura de porc cu cidru din: spata de porc, sare, piper, ulei, cimbru, rozmarin, mere, cidru, dulceata.
- 1 kg spată de porc cu şorici
- sare
- piper
- 1 lingură ulei
- 5 cepe
- 1/4 legătură cimbru
- 1 crenguţă rozmarin
- 7 mere
- 125 ml cidru (vin siec din mere)
- 2 linguri dulceaţă de caise
- 1 lingură amidon
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 200°C.
Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie. Crestaţi şoriciul cu un cuţit. Frecaţi-l bine cu sare şi piper.
Prăjiţi carnea în ulei, pe ambele părţi şi aşezaţi-o într-o tavă. Daţi carnea la cuptor circa 2 ore. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o felioare. Curăţaţi verdeaţa şi tocaţi-o mărunt.
După 1 oră la cuptor, adăugaţi ceapa peste carne şi lăsaţi-o circa 10 minute până capătă o culoare maronie.
Spălaţi merele, curăţaţi-le, tăiaţi-le în patru şi îndepărtaţile seminţele. Adăugaţi rozmarinul şi cimbrul peste friptură. Turnaţi vinul şi adăugaţi merele, încorporaţi dulceaţa de caise şi coaceţi alte 40-50 de minute.
Luaţi friptura din tavă şi păstraţi-o puţin în cuptorul cald. Legaţi sosul cu amidon şi serviţi-l cu merele alături de friptură. Ornaţi-o cu verdeaţă.
Pentru garnitură, pregătiţi cartofi la cuptor.
Pofta buna!