Somon afumat cu dovleac si curry
PrinteazaSomon afumat cu dovleac si curry din: somon, fasole, ardei, orez, dovleac, fasole, lamaie, curry, sare, piper, ulei.
- 400 g somon afumat
- 100 g fasole roşie boabe
- doi ardei capia
- 200 g orez
- 500 g dovleac de plăcintă
- 400 g fasole verde
- o lămâie
- o jumătate de linguriţa de pudră de curry
- sare
- piper
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Fasolea roşie se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe şi se lasă într-uni castron. Dovleacul se curăţia de coajă, se spală şi se taie felii subţiri.
Se amestecă bine cu puţin ulei de măsline, sare, piper, zeamă de lămâie şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se introduce în cuptor, se coace 15 minute la foc potrivit, se scoate pe un platou şi se păstrează la cald. Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă ardeii capia tăiaţi cubuleţe, orezul şi se călesc 5 minute.
Se adaugă două căni de apă, sare şi piper, se lasă pe foc până ce orezul este aproape fiert, se adaugă pudra de curry, fasolea verde fiartă în prealabil şi tăiată bucăţi mai mici, fasolea boabe şi se mai fierbe zece minute, la foc mic.
Se serveşte aături de dovleacul copt şi somonul afumat tăiat bucăţi subţiri.
Pofta buna!