Cotlete de porc cu sos de ceapa
PrinteazaCotlete de porc cu sos de ceapa din: cotlete de porc, sare, piper, ulei de masline, mere, ceapa, supa de pui, smantana, mustar dijon, bourbon, cimbru.
- 4 cotlete de porc cu os
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat
- 2 linguri ulei de masline
- 2 mere, taiate felii
- 1 ceapa, felii subtiri
- 1/3 cana supa de pui
- 1 cana de smantana
- 1/4 ceasca de mustar Dijon
- 2 linguri de bourbon
- 8 crengute de cimbru, proaspat
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C.
Se presara carnea de porc cu sare si piper. Gatiti in ulei fierbinte intr-o tigaie pentru 5-6 minute pe fiecare parte. Scoateti din tigaie. Adaugati merele si ceapa in tigaie, gatiti, amestecand ocazional, 4-5 minute. Scoateti din tigaie.
Adaugati supa si gatiti 1-2 minute, amestecand. Amestecati impreuna smantana si mustarul, se adauga in tigaie si gatiti, amestecand constant, 1-2 minute. Opriti focul si se adauga bourbon. Adaugati cotletele. Acoperiti cu mere, ceapa si cimbru.
Dati la cuptor timp de 10 minute.
Pofta buna!