Pizza la tigaie cu mozzarella
PrinteazaPizza la tigaie cu mozzarella din: faina, drojdie, sare, ulei de masline, apa, sos de pizza, mozzarella.
Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri. Totuși, pizza modernă, așa cum o cunoaștem astăzi, a evoluat în Napoli, Italia, în secolul al XVIII-lea.
Aluatul este un element esențial al pizzei. El este preparat din făină, apă, drojdie și sare. Uneori se adaugă ulei de măsline sau alte ingrediente pentru a-i oferi un gust mai bogat. Există diferite stiluri de aluat, cum ar fi aluatul subțire și crocant sau aluatul pufos și moale.
Un ingredient clasic al pizzei este sosul de roșii, care este obținut prin gătirea roșiilor într-o combinație de ulei de măsline, usturoi, ceapă și condimente. Acest sos este întins pe aluatul de pizza înainte de adăugarea celorlalte ingrediente.
- 2 cani faina
- ⅛ lingurita de drojdie
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura ulei de masline
- ¾ -1 cana de apa
Topping:
- 1 lingura ulei de masline
- ½ ceasca sos de pizza
- 1 cana mozzarella maruntita
Mod de preparare:
Combinati faina, sarea, drojdia intr-un castron. Se amesteca pana cand acestea sunt foarte bine combinate.
Adauga 1 lingura de ulei de masline si 3/4 cesti de apa. Se amesteca pana cand aluatul formeaza o minge.
Acopera si se lasa sa fermenteze timp de 12-16 ore la temperatura camerei.
Preincalziti cuptorul la 200C. Ungeti cu ulei o tigaie de fonta. Scoateti aluatul din castron si asezati in tigaie.
Ungeti cu sos, presarati topping-uri dupa preferinta si apoi presarati branza.
Coaceti pizza timp de 18-22 de minute.
Pofta buna!