Friptura de porc cu sote de cartofi
PrinteazaFriptura de porc cu sote de cartofi din: friptura de porc, sare, unt, patrunjel, cartofi rosii, ulei de rapita, usturoi.
- 1 bucata friptura de porc
- sare
- 1 lingurita unt
- patrunjel proaspat tocat, dupa gust
- 500gr cartofi rosii, mici
- 1-2 lingurite ulei de rapita
- patrunjel tocat si usturoi, pentru servire
Mod de preparare:
Spalati si uscati friptura de porc. Intr-o tigaie mare adaugati sare. Cand se incinge puneti bucata de carne si frigeti cateva minute. Intoarceti si frigeti si pe partea cealalta.
Transferati pe o farfurie si adaugati untul si presarati patrunjel cat este fierbinte. Pastrati deoparte.
Spalati si adaugati cartofii intr-o craticioara. Fierbeti aproximativ 15 minute in hartie de copt. Cu o furculita zdrobizi usor fiecare cartof si stropiti cu ulei de rapita si presarati sare.
Incingeti cuptorul la 180C si dati cartofii pentru 20-25 de minute.
Presarati patrunjel si usturoi proaspat tocat si serviti cu friptura.
Pofta buna!