Budinca de legume cu caju
PrinteazaBudinca de legume cu caju din: ulei de avocado, ananas, ardei gras, morcovi, usturoi, ceapa verde, conopida, oua, nuca de cocs, pasta de chili, caju, sare de mare.
- 4 linguri de ulei de avocado
- 2 cani ananas proaspăt, cuburi
- 1 ardei gras roșu
- 4 morcovi
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 legatura ceapa verde, felii subțiri
- 1 conopidă
- 4 oua
Ingrediente sos:
- ¼ cană de nucă de cocos
- 2 lingurite pasta de chili
Ingrediente pentru servire:
- 1 cană caju, prajit
- sare de mare, dupa gust
Mod de preparare:
Spalati, curatati si tocati legumele. Radeti conopida și pastrati deoparte. Bateti oualele si pastrati deoparte. Se amestecă împreună nucă de cocos și pasta chili într-un castron mic și pastrati deoparte.
Incălziti o tigaie foarte mare la foc mediu-mare. Adauga 1 lingura de ulei de avocado și caramelizati bucățile de ananas 2-3 minute. Scoateți din tigaie și pastrati deoparte.
Adăugați 3 linguri de ulei de avocado în tigaie și căliți ardei gras, morcovi si usturoi cateva minute. Apoi se adaugă ceapa verde, conopidă și gatiti 1-2 minute. Incorporati ouălele și gatiti amestecand incontinuu 1-2 minute.
Adăugați sosul si gatiti pentru inca 1-2 minute. Opriti focul și se incorporeaza cujuul si ananasul caramelizat. Presarati sare de mare si serviti imediat.
Pofta buna!