Sandwich cu peste in aluat

Printeaza

Sandwich cu peste in aluat din: maioneza, castravete murat, ceapa, suc de lamaie, mustar dijon, zahar, sare, piper, mazare, unt, menta, peste, faina, amidon, piper alb, bere, ulei de canola, piper cayenne, ciabatta, branza, chips.

Ingrediente sos tartar:Sandwich cu peste in aluat

  • 5 linguri maioneza
  • 1 1/2 lingura castraveti murati, taiati cuburi
  • 1/2 ceapa, tocata
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 1/2 lingurita de mustar Dijon
  • 1/2 linguriță zahar
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat

Ingrediente piure de mazare:

  • 1 cană mazăre congelata
  • 1 1/2 linguri unt nesărat, la temperatura camerei
  • 1 lingura menta proaspăt tocata
  • 1 lingura ceapa tocata
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • sare si piper, dupa gust

Ingrediente peste:

  • 2 fileuri de pește alb
  • 1/2 cana faina
  • 3/4 cană făină
  • 1/4 ceasca amidon
  • 3/4 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 linguriță piper alb
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1 cană bere, foarte rece
  • ulei de canola, pentru prajit
  • piper cayenne, pentru servire

Ingrediente pentru sandwich:

  • 1 ciabatta
  • 2-3 felii de brânză
  • chips-uri cu sare

 

Mod de preparare:

Pentru a face sosul tartar, se amestecă uniform toate ingredientele împreună. Pastrati deoparte. Pentru a face piureul de mazare, aduceti o oală mică de apă cu un praf de sare de mare la fiert.

Gatiti mazărea congelate pentru cateva minute, apoi se scurge și se scufunda în apă rece.

Scurgeti din nou, apoi se transferă la blender împreună cu unt, menta proaspata, ceapa, suc de lamaie, sare si piper. Procesati pana se omogenizeaza. Pastrati deoparte.

Pentru a pregati pestele in aluat, adăugați ulei de canola intr-o tigaie, incalziti la foc mediu-ridicat.

Între timp, se asezoneaza cu sare si piper, se pregateste 1/2 cana faina intr-o farfurie, apoi se amesteca intr-un bol 3/4 cană făină, amidon de porumb, bicarbonat de sodiu, sare, piper alb și negru. Se toarnă bere foarte rece, apoi se omogenizeaza.

Dati pestele prin faina, apoi dati prin aluat si scufundati in ulei incins. Prajiti pe ambele parti, apoi scurgeti pe prosoape de hartie.

Presarati apoi pestele cu piper cayenne.

Pentru asamblarea sandwich-ului, taiati ciabatta și prăjiti bine pe ambele parti.

Ungeti cu piure de mazare, adaugati chips-uri, peștele si brânza. Cealalta jumatate de ciabatta se unge cu sos tartar, se adauga peste peste si se servste sandwich-ul cu restul de piure de mazare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.