Salata de fructe cu sirop de miere

Printeaza

Salata de fructe cu sirop de miere din: miere, suc de portocala, suc de lamaie, suc de limeta, capsuni, clementine, ananas, struguri, afine mure, menta.

pentru sirop: 

  • miere 1/4 cană
  • sucul de la o portocala
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • sucul de la o jumatate de lime

salata de fructe:

  • 200 g capsuni, taiate in jumatate
  • 4-6 clementine, curățate și feliate
  • 200 g ananas, maruntit
  • 200 g struguri verzi și roșii
  • 100 g afine
  • 200 g mure
  • menta, pentru servire

 

Mod de preparare:

Salata de fructe cu sirop de miere: Într-un castron mic, amestecati împreună miere, si sucurile de citrice.

Dati la frigider pana se pregateste salata.

Într-un castron mare, se adaugă căpșuni, portocale, ananas, struguri, afine și mure.

Se toarnă sirop si se amesteca usor. decoreaza cu frunze proaspete de menta.

 

Pofta buna!

 

 

 

Salata de fructe cu rozmarin

Salata de fructe cu rozmarin din: mere, pere, gutui, zahar, rozmarin, scortisoara. Ingrediente: mere pere gutui 250 g zahăr 250 ml apă 2 fire rozmarin bucăţi de scorţişoară   Mod de preparare: Se pun la fiert zahărul cu apa şi când lichidul începe să fiarbă, se adaugă scorţişoara şi rozmarinul. Se lasă să fiarbă până […]

Cuisoare: Ghid Complet – Istorie, Beneficii pentru Sănătate, Contraindicații și Rețete Delicioase

Cuisoare: Ghid Complet – Istorie, Beneficii pentru Sănătate, Contraindicații și Rețete Delicioase. Cuisoarele, cunoscute științific ca Syzygium aromaticum, sunt unul dintre cele mai vechi și apreciate condimente din lume. Originare din arhipelagul Indonezian, în special din Insulele Moluce, cunoscute și ca „Insulele Mirodeniilor”, cuisoarele au o istorie fascinantă și o semnificație culturală profundă. Istoria cuisoarelor […]

Tiramisu – un desert italian clasic

Tiramisu – un desert italian clasic din: galbenusuri de ou, zahar , mascarpone, frisca, piscoturi, cafea espresso, lichior, cacao, ciocolata. Ingrediente: Pentru crema mascarpone: 4 gălbenușuri de ou 100g zahăr 500g mascarpone 200ml frișcă lichidă Pentru asamblare: 300g pișcoturi Savoiardi (sau ladyfingers) 300ml cafea espresso tare, răcită 2-3 linguri de lichior (Amaretto sau Marsala, opțional) […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.