Sote de dovlecei cu sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel usturoi, tocat 4 dovlecei, feliati subtire 1 cutie de 400gr rosii, tocate 2 rosii, curatate de coaja si seminte si maruntite 1 lingura […]
Dovlecei crocanti cu parmezan
PrinteazaDovlecei crocanti cu parmezan din: dovlecei, oua, pesmet, parmezan, oregano, busuioc, boia de ardei, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 dovlecei, taiati sub forma de bețe
- 2 oua
- 2/3 cana pesmet
- 2/3 cana parmezan ras
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lingura de busuioc uscat
- 1 lingurita boia de ardei
- sare si piper
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C.
Se spala dovleceii bine. Intr-un bol mediu, combinati parmezanul ras, pesmetul, oregano, busuiocul, boiaua și amestecati pentru a se combina. Intr-un alt castron mediu, bateti oualele.
Scufundati fiecare bucata dovlecel in amestecul de ou și dati prin amestecul de pesmet. Puneti intr-o tava pe hartie de copt si dati apoi la cuptor pentru 25 de minute.
Pofta buna!
Hummus cu dovlecei
Hummus cu dovlecei din: naut, usturoi, tahini, suc de lamaie, ulei de masline, chimion, zucchini, sare, piper, paprika. Ingrediente: 225 g naut din conserva 2 catei usturoi 6 linguri suc de lamaie 4 linguri tahini 5 linguri ulei de masline 1 lingurita chimion 450 g zucchini sare si piper paprika si ulei de masline, pentru […]
Dovlecei la gratar cu mozzarella
Dovlecei la gratar cu mozzarella din: sos vinaigrette, busuioc, condimente, dovlecei, mozzarella, rosii. Ingrediente vinegreta de busuioc: 1/2 ceasca sos vinaigrette 3 linguri busuioc proaspat tocat Ingrediente marinata: 1/3 cana sos vinaigrette 1 lingurita busuioc uscat 1/2 lingurita condimente dupa gust Ingrediente: 8 felii de dovlecei 8 felii de mozzarella proaspata 8 felii de rosii […]