Varza cu legume la cuptor
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de varza cu legume la cuptor din: varza murata, varza cruda, ceapa, ardei gras, gogosari, telina, morcovi, rosii, gogonele, gogosar, otet, untdelemn, sare, pasta de tomate, miere, vin, sare, piper si cimbru.
- o varză murată
- o varză crudă
- 4 cepe
- 4 ardei graşi
- 6 gogoşari
- o rădăcină de ţelină
- 4 morcovi
- 4 roşii
- 4 gogonele (pătlăgele verzi)
- două vinete
- un gogoşar la oţet
- 100 ml untdelemn
- două linguri de oţet
- sare
pentru sos:
- 100 g pastă de tomate
- un pahar de vin
- două linguri de miere
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Varza crudă o cureţi de primul rând de frunze, o speli şi, aşa, întreagă, o pui la fiert, la foc mic, în apă cu două linguri de oţet, la înmuiat, să se facă tot cum e cea murată de moale. între timp, iei toate legumele ce le mai ai prin bucătărie ori prin beci.
Ceapă, ardei, gogoşari, roşii, gogonele (pătlăgele verzi), vinete, morcovi (laşi deoparte doi gogoşari). Le speli, le tai mărunt. Le căleşti în untdelemn fierbinte. Scurgi bine cele două verze şi le crestezi o dată, chiar deasupra, acolo unde frunzele se apără unele pe altele, şi cu o lingură faci loc în mijlocul verzelor. Umpli apoi golul acela cu legumele călite.
Mai laşi să se odihnească o clipă, le mai îndeşi, mai pui iarăşi, până simţi că nu mai intră. Când e gata totul, pui pe fundul unui vas untdelemn şi aşterni deasupra felii de gogoşari proaspeţi şi felii de gogoşari la oţet.
Aşezi verzele, sprijinindu-le cu câte o legumă din ce ţi-a mai prisosit. Faci şi un sos, un pic dulce, un pic acrişor, din: pastă de tomate, vin, o lingură de miere, condimente cât îţi place, sare, untdelemn, apă. Torni totul deasupra, până ce verzele sunt cuprinse, şi dai la cuptor, la foc mic, să fiarbă pe îndelete.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- varza cu legume la cuptor