Cannelloni cu pui, spanac si ciuperci
PrinteazaCannelloni cu pui, spanac si ciuperci din: cannelloni, carne de pui, scortisoara, fulgi de ardei rosu, ulei de masline, ciuperci, usturoi, branza ricotta, patrunjel, rosii, smantana, sare grunjoasa, piper, patrunjel si parmezan.
- 1 cutie cannelloni
- 500 g carne pui
- 1 lingurita scortisoara
- 1 varf de cuțit fulgi de ardei rosu
- 1 lingura ulei de masline
- 400-500 g ciuperci
- 3 catei de usturoi, tocati
- 300 g spanac
- 3/4 ceasca branza ricotta
- 2 linguri patrunjel proaspat
- 2 cutii de rosii cubulete
- 1/3 ceasca smantana
- Sare grunjoasă și piper proaspat
- Patrunjel si parmezan ras pentru servire
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 250C.
Umple un vas termorezistent cu apa calda. Puneti cannelloni si lasati in timp ce preparati compozitia.
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie, adaugati carnea de pui, se condimenteaza cu sare, piper, scorțișoara si fulgi de ardei roșu. Gatiti aproximativ 7 minute. Scoateti din tigaie si puneti deoparte.
Adaugati in tigaie ciupercile si caliti timp de 3 minute, adaugați usturoiul și un varf de cuțit de sare. Gatiti 30 de secunde. Adauga spanac si amestecati pana se inmoaie, aproximativ 2 minute.
Intr-un castron mare combinati amestecul de pui, spanacul și ciupercile cu branza ricotta și patrunjel. Intre timp intr-un procesor de alimente tocati roșiile.
Transferati intr-o cratița mica. Se incorporeaza smantana și se fierbe ușor. Asezonati cu sare și piper.
Scurgeți apa din vasul de copt și ștergeți cu un prosop de hartie. Lasati tuburile pe o farfurie. Turnați aproximativ 1/2 ceasca de sos de rosii in partea de jos a vasului.
Se umple fiecare tub cu amestecul de pui si se aranjeaza in vas. Turnati restul de sos. Acoperiti si coaceti 30 de minute. Apoi lasati sa se odihnească aproximativ 5 minute.
Serviti cannelloni garnisite cu patrunjel proaspat si parmezan ras.
Pofta buna!