Burgeri de vita cu sos de branza
PrinteazaBurgeri de vita cu sos de branza din: carne tocata de vita, ulei de masline, sare, piper, usturoi, oregano, busuioc, praf de ceapa, smantana, branza albastra, sos iute, ceapa.
- 1 kg carne tocata de vita
- 1 lingura ulei de masline
- 2 lingurite de sare
- 1/2 lingurita de piper
- 1 lingurita usturoi tocat
- 1/2 lingurita oregano tocat
- 1/2 lingurita busuioc tocat
- 1/2 lingurita praf de ceapa
- 1/4 ceasca smantana
- 2 linguri de branza albastra, maruntita
- sos iute
- ceapa feliata
- chifle
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, combinati carnea, ulei de masline, sare, piper, usturoi, oregano, busuioc, praf de ceapa si amestecati bine cu mainile, apoi formati burgeri. Aplatizati cu mana.
Incalziti gratarul si adaugati burgerii si frigeti pe ambele parti pana se rumenesc bine.
Intr-un castron mic, combinati smantana si branza maruntita. Taiati chiflele pe jumatate si prajiti pe ambele parti pe gratarul incins. Ungeti cu sosul de branza pe o jumatate de chifla.
Pe cealalta jumatate adaugati cate un burger, adaugati apoi sos iute si ceapa si uniti chiflele.
Pofta buna!