Costite de porc glasate cu miere
PrinteazaCostite de porc glasate cu miere din: costite de porc, miere, vin rosu, nucsoara, cuisor, boia dulce, pasta de tomate, sare, piper.
- 8 costite de porc
- 4 linguri miere
- 150 ml vin rosu
- 1 lingura nucsoara rasa
- 1 cuisor zdrobit
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita pasta de tomate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi vinul cu mierea, nucşoara, cuişorul, boiaua dulce, pasta de tomate, sare şi piper. Puneţi amestecul pe foc şi omogenizaţi-l. Nu lăsati să fiarbă. Se ţine pe foc până când amestecul devine omogen, apoi se opreşte focul.
Puneţi costiţele în acest amestec pentru 15 minute şi apoi prăjiţi-le pe grătar.
In timpul prăjirii turnaţi cu o lingură din amestecul condimentat peste costiţe. Ungeţi costiţele luate de pe grătar cu amestec şi păstraţi-le acoperite la cald până în momentul servirii.
Presăraţi-le cu frunze verzi de cimbru înainte de servire.
Pofta buna!