Piept de rata cu sote de legume din: piept de rata, fasole verde, ceapa rosie, papaya, lamaie, busuioc, ulei de masline, piper. Ingrediente: 2 bucăți de piept rață dezosat fasole verde 1 ceapă roșie papaya lămâie proaspătă busuioc ulei de măsline piper Mod de preparare: Feliati papaya si maruntiti. Adaugati papaya, fasolea si ceapa intr-o […]
Rata cu sos de smantana
PrinteazaRata cu sos de smantana din: piept de rata, unt, coniac, smantana, piper.
- 6 bucati piept de rata, scoase cu o ora inainte de preparare
- 1 lingura unt
- 125 ml coniac
- 250 ml smantana grasa
- 100 ml smantana cu continut scazut de grasime
- 1 lingura boabe de piper verde
- 1 1/2 lingurita piper negru macinat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 6/200’C.
Perpeleşte pieptul de raţă într-o tigaie încăpătoare, până se rumeneşte. întoarce carnea de pui, adaugă unt şi sotează 30 sec. la de pe foc şi pune carnea într-o tavă de copt. Coace 10 minute, apoi lasă să se aşeze 10 minute.
Scurge toată grăsimea de pasăre şi arunc-o, apoi adaugă în tigaie ţoniac şi lasă să dea în clocot, în timp ce cu o spatulă desprinzi toate resturile de carne lipite de tavă. Adaugă apoi, amestecând continuu, cele două tipuri de smântână, boabele de piper şi piperul măcinat; adaugă sare după gust.
Taie felii pieptul de raţă şi serveşte-l cu sos.
Pofta buna!
Poate iti place si:
Reteta zilei: Piept de rata cu sote de legume
Friptura de rata cu vin
Friptura de rata cu vin din: rata, unt, mere, prune, pere, vin, sare. Ingrediente: 1 raţă 3 linguri cu unt 2 mere 10 prune 2 pere 1 pahar cu vin sare Mod de preparare: Curăţaţi raţa de pene şi de fulgi, treceţi-o prin flacără mare ca să se pârlească puful mărunt. Despicaţi pieptul sau spatele […]
Pulpe de rata cu cirese
Pulpe de rata cu cirese din: pulpe de rata, cirese, unt, vin, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe raţă sau 2 piepţi rasă 200 g cireşe fără sâmburi 50 g unt 250 ml vin alb sec sare piper Mod de preparare: Se pune carnea într-o formă termorezisten-tă, se unge cu unt şi se coc la […]