Rata cu sos de smantana

Printeaza

Rata cu sos de smantana din: piept de rata, unt, coniac, smantana, piper.

Ingrediente:Rata cu sos de smantana

  • 6 bucati piept de rata, scoase cu o ora inainte de preparare
  • 1 lingura unt
  • 125 ml coniac
  • 250 ml smantana grasa
  • 100 ml smantana cu continut scazut de grasime
  • 1 lingura boabe de piper verde
  • 1 1/2 lingurita piper negru macinat

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 6/200’C.

Perpeleşte pieptul de raţă într-o tigaie încăpătoare, până se rumeneşte. întoarce carnea de pui, adaugă unt şi sotează 30 sec. la de pe foc şi pune carnea într-o tavă de copt. Coace 10 minute, apoi lasă să se aşeze 10 minute.

Scurge toată grăsimea de pasăre şi arunc-o, apoi adaugă în tigaie ţoniac şi lasă să dea în clocot, în timp ce cu o spatulă desprinzi toate resturile de carne lipite de tavă. Adaugă apoi, amestecând continuu, cele două tipuri de smântână, boabele de piper şi piperul măcinat; adaugă sare după gust.

Taie felii pieptul de raţă şi serveşte-l cu sos.

Pofta buna!


Poate iti place si:

Reteta zilei: Piept de rata cu sote de legume

Piept de rata cu sote de legume din: piept de rata, fasole verde, ceapa rosie, papaya, lamaie, busuioc, ulei de masline, piper. Ingrediente: 2 bucăți de piept rață dezosat fasole verde 1 ceapă roșie papaya lămâie proaspătă busuioc ulei de măsline piper Mod de preparare: Feliati papaya si maruntiti. Adaugati papaya, fasolea si ceapa intr-o […]

 

Friptura de rata cu vin

Friptura de rata cu vin

Friptura de rata cu vin din: rata, unt, mere, prune, pere, vin, sare. Ingrediente: 1 raţă 3 linguri cu unt 2 mere 10 prune 2 pere 1 pahar cu vin sare   Mod de preparare: Curăţaţi raţa de pene şi de fulgi, treceţi-o prin flacără mare ca să se pârlească puful mărunt. Despicaţi pieptul sau spatele […]

Pulpe de rata cu cirese

Pulpe de rata cu cirese

Pulpe de rata cu cirese din: pulpe de rata, cirese, unt, vin, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe raţă sau 2 piepţi rasă 200 g cireşe fără sâmburi 50 g unt 250 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Se pune carnea într-o formă termorezisten-tă, se unge cu unt şi se coc la […]

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.