Ceafa de porc cu ananas si sos
PrinteazaCeafa de porc cu ananas si sos din: ceafa de porc, ananas, ardei grasi, lamaie, ulei, sos worcestershire, piper, cimbru, sare.
- 800 g ceafa de porc
- 1 ananas
- 2 ardei grasi
- 1 lamaie
- 50 ml ulei
- 2 linguri sos Worcestershire
- 1 lingurita rasa piper proaspat macinat
- 1 lingurita rasa cimbru uscat
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi ceafa în felii de circa 2cm grosime, presăraţi-o cu cimbru, sare şi piper şi bateţi-o cu ciocanul de şniţele pentru a o subţia puţin şi a o frăgezi. Curăţaţi ananasul de coajă, eliminaţi miezul, care este lemnos, tăiaţi-l în rondele de circa 1 cm grosime şi presăraţi-le cu piper.
Curăţaţi ardeiul de cotor şi seminţe, spălaţi-l, apoi tăiaţi-l în fâşii şi ungeţi-l cu ulei. Puneţi pe grătarul încins feliile de ceafă, rondele de ananas şi fâşiile de ardei gras.
Frigeţi carnea până când se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos pe ambele părţi, iar rondelele de ananas şi fâşiile de ardei se înmoaie puţin.
Serviţi feliile de ceafă stropite cu sos Worchestershire, alături cu rondele de ananas şi ardei gras şi ornaţi cu feliuţe de lămâie.
Pofta buna!