Homar cu porumb
PrinteazaHomar cu porumb din: homari, salate romane, ridichi, porumb, ceapa, ceapa de tuns, ulei, otet, sare, piper.
- 2 homari, fierti
- 2 salate romane (se foloseste doar mijlocul)
- 1 legatura de ridichi
- 150 g de porumb din conserva
- 2 cepe mici
- 1 lingura de ceapa de tuns, taiata fin
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de otet din vin rosu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati homarii: separati capul de corp. Cu o foarfeca solida, taiati carapacea de-a lungul burtii si desprindeti coada fara sa o faramitati.
Taiati carnea in felii simetrice si rupeti clestii pentru a extrage partea comestibila.
Spălaţi şi zvântaţi salatele. Curatati ridichile, apoi tăiaţi-le în rondele fine. Curăţaţi cepele mici şi tocaţi-le mărunt.
Intr-un castron, turnaţi uleiul, oţetul, sarea, piperul, şi omogenizaţi totul folosind o furculiţă. Adăugaţi ceapa de tuns şi cepele mici, mărunţite, şi amestecaţi din nou.
Puneţi frunzele de salată şi feliile de homar într-o salatieră, repartizaţi rondelele de ridiche, adăugaţi boabele de porumb, adăugaţi compoziţia obţinută anterior şi serviţi.
Pofta buna!