Piure de vinete cu ceapa
PrinteazaPiure de vinete cu ceapa din: vanata, ulei, ceapa, cimbru, sare si piper.
- 1 vanata mare
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 ceapa alba
- 2 crengute de cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală vânătă, curăţ-o de coajă şi tai-o cuburi măricele; sărează-le, pune-le într-o strecurătoare, aşază deasupra lor o greutate şi lasă-le să se scurgă.
Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o într-o tigaie cu ulei încins, la foc mic; adaugă bucăţile de vânătă, acoperă cu un capac şi lasă-le la foc mic, amestecând din când în când.
Condimentează-le cu cimbru şi puţin piper şi lasă-le să se înăbuşe circa 15 minute. Pune compoziţia într-un castron şi mixeaz-o până când obţii un piure.
Pofta buna!