Cuscus cu peste afumat
PrinteazaCuscus cu peste afumat din: peste afumat, ardei grasi, ceapa rosie, vanata, cuscus, ulei, patrunjel, sare.
- 4 pesti afumati
- 3 ardei grasi
- o ceapa rosie
- o vanata
- 200 g cuscus
- 50 ml ulei
- cateva fire patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Se prepara mai intai cuşcuşul conform indicaţiilor de pe pachet şi se lasă deoparte, acoperit ca să se menţină cald. Legumele se spală bine, se curăţă şi se taie mai mare, după care se pun la călit în ulei. Se presară cu sare.
Se lasă 15 minute pe foc, apoi se scot şi se amestecă bine cu cuşcuşul preparat şi cu pătrunjelul fin tocat.
In uleiul folosit pentru călirea legumelor se pune peştele, se rumeneşte uşor pe ambele părţi şi apoi se serveşte alături de garnitura de cuşcuş şi legume.
Pofta buna!