Sarmale cu ficat de porc
PrinteazaSarmale cu ficat de porc din: varza, ciolan, ficat, oua, carne de porc, smantana, ceapa, vanata, orez, gris, ulei, cimbru, sare, piper.
- 1 varză murată
- 1 ciolan afumat de porc
- 200 g smântână
- 2 ouă
- 500 g carne porc
- 300 g ficat
- 2 cepe
- 1 vânătă (de la congelator)
- 200 g orez
- 100 g gris
- 50 ml ulei
- sare
- 1 lingură pastă de ardei
- mărar
- cimbru
- 1 legătură pătrunjel
- condiment
Mod de preparare:
Speli ficatul, îl tai bucăţi, il rumeneşti in ulei, la foc mic şi îl scoţi apoi intr-o farfurie. Toci apoi o ceapă şi vânătă, le căleşti 5 minute şi adaugi pasta de ardei.
Dai apoi ficatul cu legumele călite şi carnea prin maşina de tocat şi le amesteci cu orezul spălat grisul, ouăle, mărar, cimbru şi pătrunjel tocat. Potriveşti gustul de sare şi condiment şi omogenizezi compoziţia.
Opăreşti apoi varza şi îi desfaci frunzele, apoi înfăşori sărmăluţe.
Tai ceapa rămasă fideluţă, o căleşti 2 minute în ulei în cratiţa în care vei fierbe sarmalele. Adaugi 2 mâini de varză tăiată mărunt şi ciolanul de porc afumat, mai laşi 5 minute, apoi o dai deoparte şi aşezi sarmalele în cratiţă.
Pui borş sau zeamă de varză cât să le acopere şi le fierbi pe foc mic timp de 30 de minute. După ce au fiert, iei din zeama în care au fiert, o amesteci cu smântână şi torni în cratiţă.
Le mai laşi să fiarbă până sunt gata.
Pofta bună!