Rulouri de vitel cu parmezan

Printeaza

Rulouri de vitel cu parmezan din: pulpa de vitel, foitaj, vin, usturoi, ulei de masline, rozmarin, salvie, sare, piper, vanata, mozzarella, rosii, jambon, parmezan, busuioc.

Ingrediente:Rulouri de vitel cu parmezan

  • 800 g pulpă de viţel
  • 250 g foitaj
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 1 căţel de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline extra­virgin
  • 50 g sare grunjoasă
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 5 frunze de salvie
  • sare si piper

Pentru umplutură:

  • 1 vânătă
  • 100 g mozzarella
  • 2 roşii
  • 2 linguri ulei de măsline extra­virgin
  • 100 g şuncă presată (jambon)
  • 100 g parmezan
  • 3 frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Taie vânătă rondele groase, presară-le cu sare grunjoasă, lasă-le 10 minute şi pune-le la scurs.

Spală roşiile, decojeşte-le, curăţă-le de seminţe şi taie-le cuburi. încinge într-o tigaie 2 linguri de ulei de măsline, adaugă ro­şiile, busuiocul, sare, după gust, şi sotează-le câteva minute.

Bate carnea până când ajunge la o grosime de 3 cm; pune-i sare şi piper. Aşază peste carne şunca tăiată felii , feliile de vânătă, parmezanul ras, mozza­rella sfarâmată  şi roşiile tăiate cubu­leţe.

Rulează felia de carne şi leagă ruloul obţinut cu aţă de bucătărie.

Căleşte 1 minut usturoiul într-o crati­ţă cu 4 linguri ulei de măsline încins, apoi scoate-l. Prăjeşte ruloul în acest ulei, adaugă rozmarinul şi salvia tocate. Pune vinul şi fierbe circa 40 de minute.

Scoate friptura din vas şi păstrează so­sul din cratiţă. întinde aluatul într-o foaie cu grosimea de 0,5 cm, pune friptura pe ea, rulează foaia şi închide-o la capete. înţeap-o din loc în loc cu o furculiţă şi aşază ruloul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Pune tava în cuptorul încălzit la 180° C până când aluatul devine auriu.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.