Rulouri de vitel cu parmezan
PrinteazaRulouri de vitel cu parmezan din: pulpa de vitel, foitaj, vin, usturoi, ulei de masline, rozmarin, salvie, sare, piper, vanata, mozzarella, rosii, jambon, parmezan, busuioc.
- 800 g pulpă de viţel
- 250 g foitaj
- 1 pahar de vin alb sec
- 1 căţel de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 50 g sare grunjoasă
- 1 crenguţă de rozmarin
- 5 frunze de salvie
- sare si piper
Pentru umplutură:
- 1 vânătă
- 100 g mozzarella
- 2 roşii
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 100 g şuncă presată (jambon)
- 100 g parmezan
- 3 frunze de busuioc
Mod de preparare:
Taie vânătă rondele groase, presară-le cu sare grunjoasă, lasă-le 10 minute şi pune-le la scurs.
Spală roşiile, decojeşte-le, curăţă-le de seminţe şi taie-le cuburi. încinge într-o tigaie 2 linguri de ulei de măsline, adaugă roşiile, busuiocul, sare, după gust, şi sotează-le câteva minute.
Bate carnea până când ajunge la o grosime de 3 cm; pune-i sare şi piper. Aşază peste carne şunca tăiată felii , feliile de vânătă, parmezanul ras, mozzarella sfarâmată şi roşiile tăiate cubuleţe.
Rulează felia de carne şi leagă ruloul obţinut cu aţă de bucătărie.
Căleşte 1 minut usturoiul într-o cratiţă cu 4 linguri ulei de măsline încins, apoi scoate-l. Prăjeşte ruloul în acest ulei, adaugă rozmarinul şi salvia tocate. Pune vinul şi fierbe circa 40 de minute.
Scoate friptura din vas şi păstrează sosul din cratiţă. întinde aluatul într-o foaie cu grosimea de 0,5 cm, pune friptura pe ea, rulează foaia şi închide-o la capete. înţeap-o din loc în loc cu o furculiţă şi aşază ruloul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Pune tava în cuptorul încălzit la 180° C până când aluatul devine auriu.
Poftă bună!