Focaccia cu legume si usturoi
PrinteazaFocaccia cu legume si usturoi din: faina, drojdie, miere, ulei, sare, ceapa, ardei, rosii, usturoi.
- 400 g făină
- 250 ml apă călduţă
- 2 linguri drojdie uscata
- 2 linguri miere
- 4 linguri ulei
- 1/2 linguriţă sare
- 2 linguriţe oţet balsamic
- o ceapă
- un ardei gras
- un dovlecel
- 1/2 vânătă
- 2 roşii
- 3 căţei usturoi
- o linguriţă cimbru
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele pentru aluat în afară de apă şi sare. Apoi se adaugă apa călduţă, se amestecă şi apoi se pune sare. Se amestecă bine din nou şi se lasă la crescut o oră.
Intre timp, se taie legumele, se pun într-un bol cu ulei, cimbru, usturoiul pisat, sare şi piper. Se lasă 30 de minute. Aluatul se întinde, se transferă într-o tavă de cuptor şi se unge cu oţetul balsamic.
Se pun legumele şi se lasă la cuptor pentru 20 de minute.
Pofta buna!