Salata cu fasole verde cu macrou din: fasole alba, fasole verde, ceapa, telina, macrou afumat, ulei de masline, otet din vin, fulgi de nuca de cocos, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole albă boabe 200 g fasole verde teci 2 bucati ceapa alba 1 bucata ţelină 250 g file macrou afumat 5 linguri ulei măsline 2 linguri oţet din vin 100 g fulgi nuca […]
Macrou afumat cu rosii si ciuperci
PrinteazaMacrou afumat cu rosii si ciuperci din: macrou, rosii, ciuperci, vanata, morcov, dovlecel.
Macroul se găsește în apele oceanice din emisfera nordică, inclusiv în Atlanticul de Nord, Marea Nordului și Marea Mediterană. Este un pește migrator, călătorind în carduri mari în funcție de sezon și temperatură.
Carnea de macrou este extrem de nutritivă. Este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3 (inclusiv EPA și DHA), vitamine (cum ar fi vitamina D și vitamina B12) și minerale (cum ar fi seleniu și iod). Consumul de macrou poate contribui la promovarea sănătății inimii, îmbunătățirea funcției cognitive și a sistemului imunitar.
Macroul poate provoca reacții alergice la unele persoane sensibile la pește. De asemenea, din cauza conținutului său de mercur, se recomandă să se limiteze consumul de macrou în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, precum și al copiilor mici.
- 1 macrou afumat
- 3-4 roşii
- 500 g ciuperci
- 1 vânătă
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 2 linguri pastă de tomate
- piper
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se călesc în ulei ciupercile tăiate feliuţe, vânătă, dovlecelul şi morcovul tăiate cubuleţe, după care se adaugă o căniţă de apă, pastă de tomate, condimentele şi se lasă la fiert până iese uleiul deasupra.
Se taie batogul de peşte şi se amestecă cu roşii cherry tăiate cubuleţe, după care se condimentează cu ulei de măsline, zeamă de lămâie şi piper.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!