Cotlete de berbecut cu legume
PrinteazaCotlete de berbecut cu legume din: cotlete de berbecut, sare de mare, piper, condimente, ulei de masline, unt, supa de vita, usturoi, zahar, ulei de masline, usturoi, ardei gras, dovlecel, vanata, rosie, cimbru, rozmarin, patrunjel.
- 1 kg cotlete de berbecut
- sare de mare si piper proaspat rasnit
- condimente marocane
- 4 linguri ulei de masline
- 80 g unt
- 100 ml supa de vita
- 20 g catei de usturoi decojiti, fierti in 100 ml lapte
- 1 lingura zahar
Pentru legume:
- 4 linguri de ulei de masline
- 3 catei de usturoi tocati
- 1 ardei gras rosu taiat cuburi
- 1 ardei gras galben taiat cuburi
- 1 dovlecel taiat cuburi
- 1/2 vanata spalata si taiata cuburi
- 1 rosie taiata cuburi
- sare
- piper
- 2 linguri cimbru tocat
- 1 lingura rozmarin tocat
- 1 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se sareaza si se pipereaza carnea; se tavaleste prin condiment marocan si se lasa sa se marineze 2 ore.
Se incinge uleiul si se prajeste carnea la foc iute; se scoate din tigaie si se stinge zeama din tigaie cu supa. Se lasa sa dea in clocot si se sareaza. Se ia de pe foc si se adauga 60 g unt rece taiat bucatele.
Cateii de usturoi fierti si scursi se rumenesc in unt, intr-o tigaie. Se adauga zahar si se lasa sa se caramelizeze putin.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc mai intai cuburile de ardei, apoi dovleceii si dupa 3 minute vanata cu ierburi si usturoi. Dupa alte 2 minute se adauga rosia si se calese 3 minute cu restul de legume; se sareaza si se pipereaza.
Legumele se repartizeaza in farfurii si se asaza deasupra cotletele cu usturoi caramelizat.
Deasupra se toarna sosul si se serveste.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/berbec