Mancare haiduceasca cu pulpa de vitel
PrinteazaMancare haiduceasca cu pulpa de vitel din: malai, branza de vaca, unt, pulpa de vitel, patrunjel, sare.
- 500 g malai
- 200 g branza de vaca
- 100 g unt
- 400 g pulpa de vitel
- 1 legatura patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Intr-un litru de apă rece în care s-a dizolvat o lingură rasă de sare, se ţoşrnă mălaiul, în ploaie, amestecând mereu cu o lingură de lemn ca să nu se formeze cocoloaşe.
Se fierbe mămăliga până se îngroaşă cât trebuie. Dacă nu este suficient de tare se mai adaugă o mână sau două de mălai şi se mai lasă să fiarbă vreo 5 minute, amestecând in continuu.
Se răstoarnă mămăliga într-un vas şi se lasă să se răcească puţin.
Se curăţă carnea, se spală şi se taie în bucăţele, după care se înăbuşă bine în ulei şi apă. Se unge o cratiţă cu unt, se pune un strat de mămăligă, apoi unul de brânză frecată cu unt, unul de carne, iar unul de mămăligă şi aşa mai departe.
Deasupra se stropeşte cu unt topit şi se dă la cuptor un sfert de oră.
Pofta buna!