Tocana de peste cu masline negre

Printeaza

Tocana de peste cu masline negre din: peste, ceapa, usturoi, lapte, ulei, cartofi, unt, sare, piper, masline.

Ingrediente:Tocana de peste cu masline negre

  • 4 bucăţi de peşte sărat şi uscat
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 l lapte
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1,5 kg cartofi
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • măsline negre

Pentru maioneza:

  • 2 gălbenuşuri
  • 400 ml ulei de măsline
  • suc de lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Se fierbe peştele 10-15 minute în apă amestecată cu jumătate din cantitatea de lapte.

Se taie ceapa şi usturoiul şi se călesc în ulei de măsline până devin translucide. Se adaugă foi de dafin, sare, piper şi un pic din apa în care a fiert peştele.

Se curăţă cartofii şi se fierb în apă cu sare; se scurg şi se zdrobesc. Se face un piure adăugând unt şi puţin lapte.

Se pun gălbenuşurile într-un bol cu câteva picături de suc de lămâie, puţină sare şi se bate totul cu telul. Se toarnă uleiul continuu şi în fir subţire, timp în care nu încetăm să batem cu telul.

Se încinge cuptorul cu termostat la 220°C.

Se aşază într-o tavă jumătate din amestecul de ceapă, apoi se pune peştele şi se acoperă cu restul de ceapă. De jur împrejurul peştelui se şpriţează rozete de piure. Deasupra peştelui se aşază maioneza.

Se dă totul la cuptor 15-20 minute ca să se gratineze.

Se decorează cu măsline negre.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.