Pulpa de vitel la tava cu legume
PrinteazaPulpa de vitel la tava cu legume din: pulpa de vitel, telina, morcovi, dovlecel, vanata, ardei grasi, ulei, apa, sare, piper.
- 500 g pulpa de vitel
- 1 tija de telina
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 1 vanata
- 2 ardei grasi
- 150 ml ulei
- 1 pahar apa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai un morcov şi ţelina pe lung. Inţepi carnea din loc în loc cu vârful cuţitului şi înfigi bucăţile de morcov şi de ţelină. Aşezi carnea umplută cu legumele într-o tavă termorezistentă, în care ai pus 4 linguri de ulei, apa şi vinul, după care o acoperi cu folie de aluminiu.
O pui la cuptorul încins în prealabil, 50 de minute.
Speli dovlecelul, ardeii, vânătă şi celălalt morcov. Tai ardeii felii subţiri, iar vânătă, morcovul şi dovlecelul rondele. Intr-o tigaie, torni uleilil rămas, adaugi legumele, pui sare şi piper, şi le sotezi.
Când este gata, adaugi garnitura de legume şi friptura poate fi servită.
Pofta buna!