Costita dulce de porc
PrinteazaCostita dulce de porc din: costita de porc, varza, ceapa, pasta de rosii, miere, ulei, sare, piper, pasta de ardei, patrunjel.
- 6-8 bucăţi costiţă de porc
- 1 varză mică murată
- 1 ceapa mijlocie
- 2 linguri pastă de roşii
- 2 linguri miere
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 2 linguri pastă de ardei
- 2 foi de dafin
- 1 linguriţă piper boabe
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt, apoi o amesteci cu mierea şi cu pasta de roşii.
Speli carnea şi o prăjeşti circa 10 minute pe ambele părţi. Presari apoi fiecare bucată cu sare şi piper, le scoţi pe o farfurie şi le ungi cu amestecul de ceapă şi miere.
Speli varza, o tai mărunt şi o pui să se călească în grăsimea în care ai prăjit carnea împreună cu pasta de ardei.
Adaugi foile de dafin şi boabele de piper, stingi totul cu 0,5 l de apă, pui şi costiţa şi lasi să fiarbă aproximativ 30 de minute. Când mâncarea e gata presari pătrunjelul.
Poftă bună!