Sos marinat pentru carne de oaie, de capra sau vanat mic din: otet, ulei, apa sau supa, ceapa, piper, dafin, cimbru, usturoi, sare. Ingrediente: 1 pahar oţet 1 pahar ulei 2 pahare apă (sau supâ) 2 cepe piper măcinat foi de dafin cimbru 5-6 căţei de usturoi sare Mod de preparare: Oţetul, uleiul, apa (supa), […]
Tocana de capra cu slanina afumata
PrinteazaTocana de capra cu slanina afumata din: carne de capra, ceapa rosie, slanina afumata, boia, sare, gogosari, foi de dafin, frunze de stevie, boabe de coriandru si usturoi.
- 1 ceapă roşie
- 100 g slănină afumată
- boia
- sare
- 2 gogoşari roşii
- 1 kg carne de capră
- 100 ml vin roşu
- 4 foi de dafin
- frunze de ştevie
- boabe de coriandru
- un căţel de usturoi
Mod de preparare:
Condimentezi carnea cu foile de dafin, frunze de ştevie, boabe de coriandru, sare, boia.
Laşi carnea o zi sau o noapte în sosul propriu, iei slănina şi o tai bucăţele mici, pe care le prăjeşti împreună cu ceapa tăiată mărunt şi cu un căţel de usturoi.
Torni puţină apă şi adaugi carnea.
Laşi puţin să se călescă, după care torni 100 ml vin roşu.
Toată compoziţia o fierbi timp de 30 de minute şi condimentezi după gust. Adaugi gogoşarii şi roşiile tăiate mărunt.
Laşi să fiarbă la foc mic, până se înmoaie carnea bine.
Din când în când, completezi cu puţină apă, dacă este necesar.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Supă cu carne de capră şi tarhon
Supă cu carne de capră şi tarhon: pulpa de capra, praz, usturoi, morcov, ceapa, radacina de telina, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, unt, faina, smantana, tarhon, zahar, lamaie, ciuperci, sare, piper, orez, marar verde, rosii cherry, gogosar rosu. Ingrediente: 700 g pulpă de capră 1 praz mai tânăr 3 căţei usturoi 2 morcovi 1 […]
Friptura de capra cu usturoi
Friptura de capra cu usturoi din: carne de capra, sare, piper, foi de dafin, usturoi, lamaie. Ingrediente: carne de capra sare piper foi dafin usturoi lamaie Mod de preparare: Carnea de capră se opăreşte întai cu apă fierbinte, apoi se sărează bine, se dă piper mai mult, foaie de dafin, usturoi şi zeamă de lămaie, […]
Pofta buna!