Somon inabusit in sos de legume
PrinteazaSomon inabusit in sos de legume din: somon, ulei de masline, unt, vin alb, conopida, busuioc, marar, ceapa verde, lamai, scortisoara, sare si piper.
- 500 g de somon file
- 50 ml de ulei de măsline
- 50 g de unt
- 100 ml de vin alb
- 1/2 conopidă
- 1 crenguţă de busuioc proaspăt
- 1 legătură de mărar
- 2-3 fire de ceapă verde
- 2 lămâi
- scorţişoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă legumele şi verdeaţa. Se pune apă cu sare la fiert şi se fierb bucheţelele de conopidă. Când sunt gata fierte, se mixează puţin cu blenderul, dar în aşa fel încât să nu se zdrobeascăîn totalitate, rămânând un piure grunjos.
Se încinge uleiul de măsline într-un teflon. Se adaugă untul şi se amestecă bine cu o lingură de lemn. Se presară sare şi piper peste fileurile de peşte şi se pun la călit în amestecul de unt şi ulei de măsline.
Se acoperă cu un capac şi se lasă să se rumenească 5 minute pe fiecare parte.
Se toarnă apoi vinul, ceapa tocată şi piureul de conopidă. Lămâile se storc peste legume şi peşte şi se mai lasă să fiarbă cam 10 minute. La final se presară mărarul tocat, şi pentru o mâncare foarte aromată se poate adăuga un praf de scorţişoară.
Se decorează cu frunze de busuioc.
Pofta buna!