Pulpe de pui la cuptor cu morcovi

Printeaza

Pulpe de pui la cuptor cu morcovi din: pulpe de pui, morcovi, ceapa, ulei, caju, frunze de coriandru, miere, sos de ardei iute, coaja de portocala, lime, otet, piure de rosii, ghimbir.

Ingrediente:Pulpe de pui la cuptor cu morcovi

  • 8 pulpe de pui
  • 300-400 g de morcovi tineri
  • 2 cepe, taiate in rondele groase
  • 1 linguri ulei de floarea soarelui
  • 50 g de caju prajit
  • 1 mana mica frunze de coriandru si orez fiert, pentru servit

Pentru sos:

  • 100 g miere
  • 4 linguri sos dulce de ardei iute
  • coaja rasa de la 1 lime, plus 4 linguri de zeama (cam 2 limes)
  • coaja rasa de la 1/2 portocla, plus 2 linguri de zeama
  • 1 lingura otet din orez
  • 1 lingura piure de rosii
  • 2 bucti de ghimbir confiat in sirop, tocat fin, plus 1 lingura de sirop

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C.

Intr-o tavă de copt mare, dar puţin adâncă, amestecă pulpele de pui, morcovii, ceapa şi uleiul, alături de sare şi piper. Dă tava la cuptor 30 de minute.

Intre timp, combină ingredientele pentru sos cu ajutorul unui tel. Toarnă-l peste carne şi legume şi dă tava la cuptor încă 15 minute.

Presară deasupra caju-ul, amestecă bine ingredientele şi mai lasă mâncarea să se coacă alte 15 minute, până când puiul devine rumen, fraged şi lipicios.

Presară pe el coriandru şi serveşte-l cu orezul fiert.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.