Tocana cu chiftele de miel
PrinteazaTocana cu chiftele de miel din: ulei de masline, ceapa, usturoi, conserva de rosii, pasta de rosii, supa de mierl, conopida, naut, coriandru, carne tocata de miel, chimion, paprika.
Pentru sos:
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 1 ceapă mică, tocată
- 1 căţel de usturoi, tocat
- 1 conservă de 400g de roşii tocate
- 2 linguriţe pastă de roşii
- 500ml supă fierbinte de miel
- 1/2 conopidă mică
- conservă a 400g de năut – doar boabele (păstrează restul pentru chiftele)
- 1/2 legătură de coriandru, doar frunzele, pentru servit
Pentru chiftele:
- 250g carne tocată de miel
- 1 ceapă mică, tocată fin
- 1 legătură mică de coriandru, tocat fin
- 1/2 linguriţă de chimion măcinat
- 1/2 linguriţă de paprika afumată
- 1/2 conservă a 400g de năut (jumătatea rămasă de mai sus), boabele scurse şi zdrobite
Mod de preparare:
Intâi prepară sosul.
Incinge uleiul într-o cratiţă mare la foc mediu şi căleşte ceapa circa 10 minute, până când începe să se înmoaie şi să se caramelizeze. Adaugă usturoiul şi căleşte-l 1 minut, apoi adaugă roşiile şi pasta de roşii şi amestecă din nou.
Asezonează bine şl toarnă în oală 400 ml de supă. Acoperă mâncarea şi dă-o în clocot, apoi las-o să fiarbă la foc foarte mic cât timp faci chiftelele.
Pune toate ingredientele pentru chiftele într-un bol mare şi amestecă direct cu mâna, până când omogenizezi compozitia. Ia cu lingura cantităţi de mărimea unei mingi de golf şi modelează-le între palme.
Amestecă bine în sos. Pune în el chiftelele, apoi adaugă buchetele de conopidă şi restul de năut, împingând toate ingredientele în lichid. Fierbe tocana 25-30 de minute.
Presară deasupra coriandrul şi serveşte.
Pofta buna!