Ghiveci sarbesc cu fasole verde
PrinteazaGhiveci sarbesc cu fasole verde din: orez, vanata, cartofi, morcov, rosii, fasole, ardei, gogosari, ceapa, ulei, marar, patrunjel, sare, piper.
- 1 ceaşcă de orez
- 1 vânătă
- 3-4 cartofi
- 1 morcov
- 4-5 roşii
- 1 mână de fasole verde
- 4 ardei
- 2 gogoşari
- 2 cepe
- ulei
- 1 legătură de mărar şi pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Orezul spălat se fierbe cu morcovul ras până se umflă bobul. Fasolea verde spălată, curăţată, se fierbe în apă clocotită cu sare.
Intr-o cratiţă mare se pun uleiul, un strat de cartofi curăţaţi şi tăiaţi în sferturi, un strat de ardei tăiaţi fâşii, roşiile tăiate felii, orezul fiert, fasolea verde, ceapa tăiată mărunt, ultimul strat fiind de roşii.
Se adaugă o ceaşcă de apă, sarea, piperul şi se dă la cuptor până se înmoaie legumele. La sfârşit se adaugă vânătă, care în prealabil a fost coaptă, curăţată şi scursă şi se mai lasă în cuptor 10-15 minute.
La final se adaugă verdeaţa tocată mărunt.
Pofta buna!