Salata de verdeturi cu feta
PrinteazaSalata de verdeturi cu feta din: mazare, sparanghel, zahar, otet, castravete, dovlecel, salata, ceapa, avocado, marar, branza feta, sare, piper.
- 100 g mazăre
- 4 tije de sparanghel alb
- 1 vârf de linguriţă zahăr brun
- 30 ml oţet de mere
- 1 castravete tăiat felii
- 1 dovlecel feliat
- 1 salată verde
- 2 cepe verzi
- 1 avocado feliat
- 2 fire mărar tocate
- 55 g brânză feta mărunţită
- sare si piper
Mod de preparare:
Se aşază mazărea în sita vasului de fiert la aburi; se lasă să fiarbă 1 minut, apoi se strecoară. Se decupează capetele lemnoase de la firele de sparanghel (cca 3 cm), apoi tijele se taie în trei.
Intr-o tigaie antiaderentă cu un strop de ulei de măsline, se rumenesc uşor tijele de sparanghel, se adaugă puţin zahăr brun şi se lasă să se caramelizeze 1 minut.
Se stinge cu 30 ml oţet. Se scot cu o spatulă tijele, iar zeama din tigaie se pune deoparte şi va fi folosită ca dressing pentru salată.
Intr-un bol mare se amestecă mazărea cu sparanghelul, castravetele, dovlecelul, salata verde, avocado şi mărarul. Se condimentează cu sare, piper şi se toarnă dressingul.
Se poate servi separat, alături, o garnitură de brânză feta.
Pofta buna!