Cartofi la cuptor cu carnaciori
PrinteazaCartofi la cuptor cu carnaciori din: cartofi, ulei, sare, piper, cimbru, boia, salata, ceapa, otet, sare, piper.
- 1 kg cartofi noi
- ulei de măsline
- sare
- piper
- cimbru
- 4 boia de ardei iute
Pentru servit:
- 1 salată verde
- 2 fire de ceapă verde
- ulei de măsline
- oţet balsamic
- cârnăciori de casă
Mod de preparare:
Spală bine cartofii. Dacă sunt mai mici lasă-i întregi, dacă sunt mai mari, taie-i în două. Pune-i într-un castron, adaugă puţin ulei, sare, piper şi cimbru şi amestecă bine ca să se acopere pe toate părţile.
Pune-i într-o tavă şi dă-i la cuptorul încălzit 30 minute. Intoarce-i şi mai coace-i 20 de minute. Presară boiaua şi mai coace-i 2 minute.
Intre timp pregăteşte salata. Spală salata verde, rupe-o cu mâna şi pune-o într-un bol. Separat pregăteşte dressing-ul din ulei, oţet, sare şi piper. Taie ceapa şi adaug-o peste salată. Toarnă dressing-ul şi amestecă.
Serveşte cartofii cu salată şi cârnăciori prăjiţi sau la grătar.
Pofta buna!