Ghiveci calugaresc cu mar

Printeaza

Ghiveci calugaresc cu mar din: cartofi, morcovi, ardei, vanata, ceapa, rosii, ulei, suc de rosii, sare, piper, mazare, fasole, usturoi, mar, dafin, verdeata.

Ingrediente:Ghiveci calugaresc cu mar

  • 6 cartofi tăiaţi cuburi
  • 2 morcovi tăiaţi rondele
  • 2 ardei graşi tăiaţi cuburi
  • 1 vânătă tăiată cuburi
  • 3 cepe tăiate mărunt
  • 250 ml suc de roşii mai gros
  • 4 roşii
  • 100 ml ulei
  • 150 g mazăre
  • 150 g fasole verde
  • 1 măr tăiat
  • 3-4 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • verdeaţă tăiată mărunt

 

Mod de preparare:

Pune tot uleiul intr-o cratiţă mare, adaugă ceapa, morcovii, ardeii şi căleşte-le pe foc mic 3-4 minute. Adaugă cartofii şi lasă încă cinci minute.

Pune restul legumelor (mazărea, fasolea, vânata, roşiile), mărul, foile de dafin, sare, piper (după gust) şi 500 ml de apă caldă. Amestecă toate, acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă la foc mic 30 de minute.

La sfârşit, când toate sunt fierte, adaugă sucul de roşii, usturoiul tăiat mărunt (sau presat) şi dă la cuptor pentru 25-30 de minute, la foc mic. Mâncarea e gata când sosul a scăzut suficient.

Serveşte cu verdeaţă deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.