Dovlecei umpluti cu kaizer
PrinteazaDovlecei umpluti cu kaizer din: dovlecei, kaizer, rosii, ceapa, ardei morcov, boabe de porumb, ulei, cimbru, cascaval, sare, piper.
- 2 dovlecei
- 50 g kaizer
- 2 rosii
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 1 morcov
- 2-3 linguri boabe de porumb fiert
- 2 linguri ulei
- 1/2 lingura cimbru uscat
- 4 felii de cascaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli dovleceii şi îi tai în jumătate, pe lungime. Cu o lingură, scoţi miezul dovleceilor, lăsându-le pereţi de 1 cm. Presari cu sare bărcuţele obţinute şi le laşi să se scurgă, cu gura în jos.
Pentru umplutură, opăreşti roşiile 1 minut, le decojeşti şi le tai mărunt. Cureţi legumele şi le speli. Tai ceapa şi ardeiul mărunt, iar morcovul îl dai pe râzătoare.
In uleiul încins, căleşti timp de 5 minute ceapa, ardeiul, morcovul, porumbul şi kaizerul tăiat în cubuleţe. Sărezi şi condimentezi amestecul după gust.
Umpli bărcuţele de dovlecei cu această compoziţie şi le aşezi într-o tavă, cu o lingură de ulei şi câteva de apă.
Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, 1/2 oră, până când dovleceii se înmoaie, iar umplutura se încheagă. Scoţi vasul din cuptor şi aşezi peste dovlecei câteva felii subţiri de caşcaval, apoi continui coacerea 3 minute.
Pofta buna!