Dovlecei umpluti cu kaizer

Printeaza

Dovlecei umpluti cu kaizer din: dovlecei, kaizer, rosii, ceapa, ardei morcov, boabe de porumb, ulei, cimbru, cascaval, sare, piper.

Ingrediente:Dovlecei umpluti cu kaizer

  • 2 dovlecei
  • 50 g kaizer
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • 2-3 linguri boabe de porumb fiert
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingura cimbru uscat
  • 4 felii de cascaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli dovleceii şi îi tai în jumătate, pe lungime. Cu o lingură, scoţi miezul dovle­ceilor, lăsându-le pereţi de 1 cm. Presari cu sare bărcuţele obţinute şi le laşi să se scurgă, cu gura în jos.

Pentru umplutură, opă­reşti roşiile 1 minut, le decojeşti şi le tai mărunt. Cureţi legumele şi le speli. Tai ceapa şi ardeiul mărunt, iar morcovul îl dai pe râză­toare.

In uleiul încins, căleşti timp de 5 minute ceapa, ardeiul, morcovul, porum­bul şi kaizerul tăiat în cubuleţe. Sărezi şi condi­mentezi amestecul după gust.

Umpli bărcuţele de dovlecei cu această com­poziţie şi le aşezi într-o tavă, cu o lingură de ulei şi câteva de apă.

Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, 1/2 oră, până când dovleceii se înmoaie, iar umplutura se încheagă. Scoţi vasul din cuptor şi aşezi peste dovlecei câteva felii subţiri de caşcaval, apoi continui coacerea 3 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.