Andive umplute cu masline
Printeaza
Andive umplute cu masline din: andive, ciuperci, masline, cascaval, lamai, unt, sare, piper, usturoi.
- andive
- o bucată de fenicul
- o conservă de ciuperci marinate
- o conservă de ciuperci picante
- 200 g caşcaval sărat
- două lămâi
- 50 g unt
- 100 g măsline negre fără sâmburi
- pătrunjel
- sare
- piper
- conopidă
- maioneză
- usturoi
Mod de preparare:
Feniculul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se topeşte puţin unt într-o tigaie şi se adaugă feniculul. Se condimentează şi se căleşte până când devine auriu. Se scoate cu o spumieră şi se pune într-un castronel.
Andivele se spală, se taie în jumătăţi, se îndepărtează mijlocul cu un cuţit, se stropesc cu suc de lămâie şi se pun într-o tavă.
Se topeşte unt într-o cratiţă, se călesc puţin cele două tipuri de ciuperci tăiate mărunt şi miezurile de andive tăiate. Se scot cu spumiera şi se pun peste fenicul.
Se adaugă măslinele tocate, se amestecă şi se umplu andivele. Se presară caşcaval ras şi pătrunjel tocat, se introduce tava în cuptor şi se coc timp de 10 minute la foc mediu.
Pofta buna!