Carnaciori vegetali din naut

Printeaza

Carnaciori vegetali din naut din: naut, orez, pesmet, ceapa, rosii, busuioc, oregano, sos de soia, ulei, patrunjel.

Nautul este o sursă bogată de proteine, fibre alimentare, vitamine (cum ar fi vitamina B6 și acidul folic) și minerale (cum ar fi fierul, magneziul și zincul). Este, de asemenea, o sursă bună de carbohidrați complecși, având un indice glicemic scăzut.

 

 

Ingrediente:Carnaciori vegetali din naut

  • 2 ceşti năut
  • 1 cană orez
  • 1 ceaşcă pesmet
  • 1 ceapa
  • 1/2 ceaşcă roşii decojite conservate în bulion
  • 1/2 linguriţă busuioc uscat
  • 1 linguriţă oregano uscat mărunţit
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1 lingură ulei

 

Mod de preparare:

Pui năutul să se înmoaie, de seara, iar a doua zi îl fierbi în apă uşor sărată, timp de aproximativ 3 ore, la foc mic, până când boabele se înmoaie bine.

Alegi orezul, îl speli şî îl fierbi în 2 căni de apă uşor sărată. Intr-un alt vas, pui la fiert pentru 5 minute roşiile decojite şi mărunţite, sosul de soia şi pătrunjelul fin tocat.

Scurgi năutul fiert şi îl mixezi sau îl zdrobeşti cu furculiţa. Laşi piureul să se răcească şi să se mai întărească.

Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Intr-un castron, amesteci toate ingredientele şi, cu mâinile unse cu ulei, formezi cârnăciori pe care îi aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Ii coci în tava acoperită cu folie de aluminiu, timp de 45 de minute, la foc mediu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.