Chiftele marinate din legume

Printeaza

Chiftele marinate din legume din: dovlecei, mazare, morcovi, cartofi, pesmet, oua, ceapa, ciuperci, rosii, usturoi, vin, sare, piper.

Ingrediente:Chiftele marinate din legume

  • 2 dovlecei
  • 1 mână de mazăre
  • 1 morcov
  • 3-4 cartofi noi
  • 2 linguri cu pesmet
  • 2 ouă
  • 2 linguri cu frunze de ceapa verde, tocate mărunt

Pentru sos:

  • 1 ceapă
  • 200 g ciuperci tăiate mărunt
  • 2 morcovi potriviţi
  • 4-5 roşii bine coapte
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 pahar cu vin alb
  • piper negru proaspăt măcinat
  • rozmarin
  • sare
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Pune la fiert mazărea, fasolea şi cartofii în apă cu sare. Lasă-le până ce sunt aproape fierte. Intre timp, curăţă dovleceii, dă-i pe răzătoarea mare, presară sare peste ei şi lasă-i cinci minute.

Stoarce dovleceii şi amestecă-i cu ouăle. Adaugă morcovul şi cartofii daţi pe răzătoarea mică. Amestecă, apoi pune mazărea şi fasolea tăiată bucăţele.

Adaugă frunzele de ceapă şi pesmetul. Potriveşte de sare şi piper. Amestecă din nou şi formează chiftele mai măricele. Prăjeşte chiftelele în baie de ulei încins,. câte două minute pe fiecare parte sau până se auresc frumos. Scoate-le pe hârtie absorbantă.

Intre timp, pune pe foc o cratiţă mai mare, în care pui la călit ceapa tocată şi ciupercile. Când ceapa s-a înmuiat, adaugă morcovii, tăiaţi mai mare şi vinul.

Lasă câteva clocote, apoi adaugă roşiile tăiate cuburi cu tot cu zeama pe care o lasă. Lasă 10-15 minute să fiarbă roşia, apoi pune chiftelele şi usturoiul zdrobit şi dă la cuptorul încins. Lasă zece minute, să scadă.

Serveşte cu rozmarin verde deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.